Karaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan asayiş olaylarında 4 kişinin tutuklandığını bildirerek, “Karaman İl Emniyet Müdürlüğü olarak, toplumla bir bütün halinde kamunun güvenliğinin sağlanarak; kişilerin ve mülkün muhafazası, suçların aydınlatılması ile suçun önlenmesi ve suç faillerinin adalete teslimi için titizlik ve özveri içerisinde yürütülen çalışmalar neticesi;

27.01.2016 günü saat 03.00 sıralarında ilimiz Cedit Mah. Mut Caddesinde meydana gelen "Ateşli Silah İle Adam Öldürmeye Teşebbüs" olayının şüphelileri Ö.A. ve M.A. isimli şahıslar görevlilerimizin ısrarlı takibi ve çalışmaları neticesi suç aleti 3 adet av tüfeği ve 20 adet av tüfeği fişeği ile birlikte yakalanmışlar, şüpheliler Ö.A. ve M.A. sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak ilimiz cezaevine teslim edilmişlerdir.

01.02.2016 günü saat 19.00 sıralarında ilimiz Ahmet Yesevi Mahallesi Şehit Ferhat Şarlak Caddesi Sarı Çiçek Parkı içerisinde ekiplerimizin durumundan şüphelendikleri R.K. isimli şahsın üzerinde yaptıkları üst aramasında, 1 adet 9 mm. çapında el yapımı tabanca ele geçirilmiş, aynı şahsın ikametinde yapılan aramada ise 6 adet 9 mm. çapında dolu fişek, 42 adet 9.65 mm. çapında dolu fişek ve 50 adet 7.65 mm. çapında dolu fişek ele geçirilerek adli mercilere sevk edilmiştir.

Ayrıca, 02/02/2016 günü saat 20.05 sıralarında İlimiz Ahiosman Mahallesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde meydana gelen "Bıçakla Kasten Yaralama" suç aleti 1 adet bıçak ile olayının şüphelisi C.F.B. isimli şahıs görevlilerimizin çalışmaları neticesi birlikte yakalanmış, şüpheli C.F.B. sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak ilimiz cezaevine teslim edilmişlerdir.

Halkımızın demokratik düzen içerisinde gece gündüz huzur ve güven içerisinde varlığını sürdürmesi, canının ve malının korunması amacı ile çalışmalarımıza hassasiyet ve kararlılık ile devam edilecektir.”denildi.