Türkiye’de her gün yüzlerce vatandaş Hızlı Geçiş Sistemi’nden kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle haksız yere ceza yiyor, vatandaşlar mağduriyetlerini dile getiriyor. Karaman’da da benzer olay hemen hemen her gün bir kişinin başına geliyor.

Karaman’da yaşayan ve hiç gitmediği İstanbul-İzmir otoyolundaki Hızlı Geçiş Sistemi'nden (HGS) kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle cezaya çarptırılan Yusuf Kunter isimli vatandaş, ceza sonrası neye uğradığını şaşırdı.

24 Ekim günü, Karaman’da ikamet eden 70 FH 777 plakalı otomobilin sahibi Yusuf Kunter’in evine 'Hiç gitmedim' dediği İstanbul-Ankara otoyolundaki HGS'den 25 TL ceza geldi. Ceza sonrasında şaşırıp kalan Kunter, vatandaşların bu durumdan büyük mağduriyet yaşadığını belirtti.

Her vatandaş gibi Kunter’de para miktarının önemi olmadığını fakat bu olaya bir an önce el atılmasını istedi.

Gazetemizi ziyaret edip mağduriyetini dile getiren Kunter; “Hiçbir şekilde İstanbul’a gitmişliğim olmadı. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ulaştım, durumu araştırıp incelemeye alacaklarını söylediler. Sadece ben değilim mağdur olan, ihlal etmediği halde para cezası gelen birçok sürücü var" dedi.