Sürekli Karaman’da araba, ev ve iş yeri kurşunlaması gündemden düşmezken, Eylül ayında gerçekleşen bir iş yeri kurşunlama olayında ki şüpheliler, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, tehdit, ruhsatsız ateşli silahlarla mermilerini satın alma taşıma ve bulundurma suçlarından tutuklanmış, olayla ilgili olarak ta hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

16 Eylül 2018 günü Tahsin Ünal mahallesinde meydana gelen 7 kişinin tutuklandığı silahla işyeri kurşunlama olayı ile ilgili Karaman Cumhuriyet Savcısı Osman Tezcan tarafından hazırlanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddiaya göre 16 Eylül günü akşam saatlerinde şüpheli Mustafa G. ile Fatih C.’nin Abdullah K. ve Tufan K.’nin birlikte işlettiği eğlence mekanına gittiler ve bir süre sonra işyerinden ayrıldılar.

Bu durumdan rahatsız olan işyeri sahiplerinden Abdullah K. Fatih C.'yi telefon ile arayarak bundan böyle artık işletmesine gelmemesini istedi ve tepki gösterdi. Telefonda tartışma büyüyünce kavga etmek için işletmede buluşmaya karar verdiler.

17 Eylül Günü saat 02.53’te işyerinin önüne Fatih C. ve Vedat Y’nin de bulunduğu otomobille gelen Mustafa G. aracını park etti.  Araçtan inen Mustafa G. yanındaki tabanca ile köşe başında olan Abdullah K. ve Tufan K.’nin üzerine ateş etti. Abdullah K. ve Tufan K.’da tabanca ve av tüfeğiyle karşılık verdi. Daha sonra taraflar olay yerinden ayrıldı.

Şüpheli taraf ifadelerinden de anlaşıldığı üzere Abdullah K. ve Tufan K. ile diğer şüpheli taraflar arasındaki telefonlaşmanın olay yerinden ayrıldıktan sonra da devam ettiği öğrenildi. Aynı tarihte gece saat 3.40 sıralarında bu kez şüpheliler Mustafa, Fatih, Kadir, Irak uyruklu Zaid ve Vedat'ın yanlarına ruhsatsız silahları da alarak plakası belirlenemeyen ancak şüpheli beyanlarında Fatih'in kardeşi Mustafa Kemal C.’ye ait olduğu belirtilen sarı renkli bir otomobil ile Abdullah K. ve Tufan K.’nin işlettiği işyerinin bulunduğu sokağa tekrar geldikleri öğrenildi.

Aracı şüpheli Vedat'ın kullandığı, soruşturma sırasında temin edilen kamera görüntülerinden ve şüpheli ifadelerinden de anlaşılmış olup, şüphelilerin ruhsatsız silahlarla olay sırasında kapalı olan iş yerini hedef alarak ateş ettikleri, aracın şoför koltuğunda oturan şüpheli Vedat'ın araçtan inmediği, olay sonrası Mustafa, Fatih, Kadir, Vedat ve Iraklı Zaid Kamil isimli şüphelilerin olay sonrası hep birlikte bir gazinoya gittikleri öğrenildi.

Meydana gelen olayda herhangi bir yaralama olmazken Karaman Cumhuriyet Savcısı Osman Tezcan tarafından soruşturma başlatıldı. Şüphelilerin işyerlerinde yapılan aramada olayda kullandığı iddia edilen çok sayıda ruhsatsız tabanca ve av tüfeği ele geçirildi.

Şüpheli pozisyonunda ki 7 kişi gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Şüphelilerden Abdullah K. ve Tufan K.  kasten öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız ateşli silahlarla mermilerini satın alma taşıma ve bulundurma suçundan,  Fatih C.,  Kadir N., Mustafa G.,  Vedat Y. ve Irak uyruklu Zaid Kamil M. Kasten Öldürmeye Teşebbüs, tehdit, ruhsatsız ateşli silahlarla mermilerini satın alma taşıma ve bulundurma suçlarından iddianame hazırlandı ve Karaman’da bir ilk gerçekleşerek iş yeri kurşunlama olayının Karaman Cumhuriyet Savcısı Osman Tezcan tarafından hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Tutuklu 7 şüphelinin yargılanmalarına Mart ayında başlanacak.