Karaman'da silahlı suç örgütü kurduğu iddia edilen 22 yaşındaki R.G. ve 6 örgüt üyesi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri R.G.'nin liderliğini yaptığı ve aralarında R.G.'nin babası 59 yaşındaki M.G.'nin de bulunduğu 7 kişiyi takibe aldı. Polis 7 kişilik ekibin kentte silah, uyuşturucu ve sahte içki sattığını ve ev ile iş yerlerini kurşunladığını belirledi.

Polisin yaptığı çalışmaların ardından Cumhuriyet Savcısı Hacı Ömer Ergün, R.G. hakkında suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek, 6 kişi hakkında ise silahlı suç örgütüne üye olmak suçundan soruşturma başlattı. Soruşturmayı derinleştiren savcı Ergün ekiplere operasyon talimatı verdi.

Soruşturma kapsamında kentte silah, uyuşturucu, sahte alkol ticareti ve ev ile iş yerlerinin kurşunlanması olaylarının şüphelisi olarak örgüt lideri R.G. ve babası M.G.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişinin evine ve iş yerlerine operasyon yapıldı.

Yapılan operasyonun ardından gözaltına alınan 7 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.