Karaman Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yapıldığı belirtildi.

“Silahla Nitelikli Yağmaya Teşebbüs, Gasp, Cumhurbaşkanına Hakaret, Yaralama, Kasten Öldürme” suçlarından yapılan çalışma hakkında bilgilendirme yapan Karaman Emniyet Müdürlüğü şunları aktardı;

“12.01.2018 günü saat: 22.00 sıralarında İlimiz Kazım Karabekir Paşa Mahallesinde bulunan Işın Çelebi Parkı içerisinde (2) şahsın darp edilerek Silahla Nitelikli Yağmaya Teşebbüs ve hemen akabinde saat: 23.50 sıralarında İlimiz Tahsin Ünal Mahallesi 2.Sokak üzerinde (1) şahsın darp edilerek motosikletinin gasp edilmesi olayı vuku bulmuştur.

Görevlilerimizce her iki olayın aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, elde edilen güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi neticesi; yüzleri maskeli, ellerinde tüfek ve bıçak bulunan A.Ö. Ö.C. ve Ö.Ö. isimli şahısların, tüfek doğrultarak ve bıçak çekerek bir şahsın motosikletini gasp ettikleri tespit edilmiş, söz konusu şahıslar olayda kullandıkları 1 adet av tüfeği ve 1 adet bıçak ile birlikte 14.01.2018 günü yakalanmışlar, 15.01.2018 günü ise çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak İlimiz cezaevine teslim edilmişlerdir. Gasp edilen motosiklet plakası sökülmüş vaziyette bulunarak sahibine teslim edilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğümüzce 13 Ocak-16 Ocak tarihleri arasında icra edilen planlı çalışmalar kapsamında, “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçundan aranan E.A. isimli şahıs ile “Yaralama” suçundan aranan M.Y. isimli şahıslar çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmış, “Kasten Öldürme”, “Yaralama” ve 6136 sayılı Kanun’a muhalefetten aranan (5) şahıs ekiplerimizce yürütülen çalışmalar esnasında yakalanarak gözaltına alınmış olup, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceklerdir. 

İlimizin çok daha huzurlu ve güvenli bir şehir olması amacıyla yılbaşından itibaren yapılan kararlı çalışmalarda ele geçirilen, bulundurulması, kullanımı ve taşınması suç teşkil eden malzemeler, ilgileri hakkında gerekli yasal işlem yapılmak suretiyle muhafaza altına alınmıştır.”