Karaman'da evlere eroin servisi yapan 7 kişiden 4'ü tutuklanırken 3'ü serbest kaldı.

Karaman'da müşterilerinin evlerine eroin servisi yaptığı öne sürülen şebekeye yönelik Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 5 aylık takibi sonuç verdi. Yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken,14 yaşındaki İ.A., ilk ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı. Sorgusu tamamlanan 6 kişi ise adliyeye sevk edildi. 

Yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından dün eş zamanlı olarak Siyahser Mahallesinde bir eve operasyon düzenlendi. 9 kişiye yönelik yapılan operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada ise satışa hazır paketler halinde bir miktar eroin  ele geçirildi. Şebeke üyelerinin müşterilerinin evlerine eroin servisi yaptığı hatta bazı müşterilerine kendileri enjektör vurup, eroini kullanmalarını sağladıkları iddia edildi. Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 9 kişiden 44 yaşındaki A.A.'nın yurt dışında 20 yaşındaki A.A.'nın da askerde olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 7 kişiden İ.A.(14) da ifadesi alındıktan sonra 18 yaşından küçük olduğu için serbest bırakıldı.

Gözaltına alınanlardan şebekenin lideri olduğu öne sürülen İ.S.(44), M.E.(27), R. İ.(30), İ. A.(25), çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken,  Y.K.(22) ve H.E.(36) serbest bırakıldı. Tutuklanan zanlılar Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.