Edinilen bilgiye göre, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve 'ByLock' kullanıcısı oldukları iddia edilen, aralarında öğretmen, öğrenci, çiftçi ve işçilerinde bulunduğu 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Bunun üzerine düzenlenen operasyonlar kapsamında 23 kişiden 18 şüpheli evlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan 18 şüpheliden 7’si emniyette verdikleri ifadenin ardından serbest bırakılırken, 13 Temmuz Perşembe günü işlemleri tamamlanan 4 kişi adliyeye sevk edilmişti.

Hakim karşısına çıkan Atılay A. adli kontrol ile serbest bırakılırken, Kemal D. Mihriban T. Ve Medeniye A. tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

FİRARİ FETÖCÜ TUTUKLANDI

Ayrıca, geçtiğimiz günlerde firari olan ve her yerde aranan Beklenen Bahar Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (BAHAR-DER) eski yöneticisi Aysel Kılıç saklandığı babasının evinde yakalanmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Aysel Kılıç da tutuklanarak Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Karaman’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 kişiden 7’si daha adliyeye sevk edildi.

Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.