Bugün sabah erken saatlerde emniyet yetkililerinin başlattığı helikopter destekli operasyon yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Operasyonun uyuşturucu tacirlerine yapıldığı birçok kişininde tutuklandığı, operasyonun devam ettiği öğrenildi.

Karaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen bazı şahısları takibe aldı. Yapılan takibin ardından sokak satıcılarına yönelik 10 mahallede 55 adrese şafak vakti baskın düzenlendi. Eş zamanlı baskınlarda 500 polis görev aldı. Özel Harekat polislerinin öncülüğünde ev sahiplerinin açmadığı kapılar koç boynuzu ile kırıldı.

Yeni ve Zembilli mahallelerinde yoğunlaşan baskınlarda Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Mersin,Niğde, Aksaray ve Konya'dan gelen kokuya duyarlı Narkotik köpekleri de görev aldı. Polis helikopterinin havadan destek verdiği operasyonda 1'i kadın 40 kişi gözaltına alınırken, esrar, uyuşturucu hap, tabanca ve av tüfeği ele geçirildi. Operasyonda görev alan Narkotik köpeklerinden Adana'dan gelen Pako isimli köpeğin daha önce düzenlenen çeşitli operasyonlarda 2 tona yakın uyuşturucu maddenin ele geçirilmesinde rol oynadığı öğrenildi.
Detaylı bilgilere sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.