Karaman'da Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikaya Mersin'in Mut İlçesinden işçileri taşıyan servis ile kamyonet kaza yaptı 16 kişi yaralandı.

SERVİS MİNİBÜSÜ, KAMYONETE ARKADAN ÇARPTI: 16 YARALI

Karaman’da bir bisküvi fabrikasına işçi taşıyan servis minibüsünün önünde seyreden kamyonete arkadan çarpması sonucu 16 kişi yaralandı.
Kaza, Karaman-Mersin Karayolunun 25. kilometresinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin’in Mut ilçesinden aldığı işçileri Karaman’da bulunan bir bisküvi fabrikasına getirmekte olan Abdurrahman Burgut yönetimindeki 70 FU 754 plakalı servis minibüsü, kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda önünde seyretmekte olan İsmail Demireğen idaresindeki 33 SY 460 plakalı kamyonete arkadan çarptı.
Çarpmanın etkisiyle yoldan çıkan kamyonet yol kenarından bulunan trafik levhası ile ağaca çarparak durabildi. Kazada sürücüler İsmail Demireğen ve Abdurrahman Burgut ile minibüsdeki işçiler Havva Doğru, Emine Cin, Fatma Kara, Emel Kenan, Ayşe Doğan, Serpil Güney, Semiha Kolonkaya, Ümit Kolonkaya, Dilek Orhan, Murat Pirinç, Nazire Çiftçi, Ayşe Yılmaz, Cennet Diller ve Şerife Ecir yaralandı.
Yaralı sürücüler ile işçiler ambulanslarla Karaman’da bulunan çeşitli sağlık kuruluşlarına sevk edildi. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazayı duyan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, her ihtimale karşı bütün birimleri alarma geçirerek, hastane acilinde yaralıları hazır vaziyette beklediler. Tam bir kusursuz kriz yönetimiyle hastalara anında her türlü müdahale yapıldı.
Bu arada kazayı duyan Karaman Valisi Murat Koca ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’de hastaneye gelerek yetkililerden yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.