Yangın Abbas Mahallesi 350 sokak üzerinde bulunan Muammer Baycan'a ait tek katlı kerpiç evde meydana geldi.

İddiaya göre; yalnız yaşamakta olan 92 yaşındaki Muammer Baycan havanın kararması ile birlikte evinin sobasını yakarak yatağına uzandı. Kerpiç ev henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı bir süre sonra yanmaya başladı. Mahallede bakkal işleten ve bakkalını kapatma hazırlığı yapan Yaşar Cingöz kapı önündeki malları bakkalın içerisine taşımakta iken dumanları fark etti. 

Mahalle bakkalı Cingöz tek başına yaşayan 92 yaşındaki Muammer Baycan'ın evde olabileceğini düşünerek eve girdi. Yangından haberi olmayan yaşlı adam mahalle bakkalı tarafından kurtarıldı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevre emniyeti alırken itfaiye yangına müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren söndürme çalışmasının ardından kerpiç ev kullanılamaz hale geldi.

70 YILLIK EVİM YANDI  

Yaşlı adam evinin bahçesinde korkulu gözlerle itfaiye ekiplerinin yanan evini söndürme çalışmasını izlerken itfaiye erlerine 70 yıllık evim yandı ben şimdi ne yapacağım diye üzüntüsünü belirtti.

Muammer Baycan yangının çıktığını sonradan fark ettiğini belirtirken; “Ben sobamı yaktım, elektrikleri yaktım daha sonra birden alevler belirdi. Benim yangından ilk başta haberim yoktu. Dumanlar çıkınca komşular itfaiyeyi aramışlar. Sağolsunlar benide gelip evden kurtardılar. 70 yıllık evim yandı. Hayatım bu evde geçti çok fazla anım vardı şimdi ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Yaşlı adamı yangından kurtaran mahalle bakkalı Yaşar Cingöz ise; “Bakkalı kapatmak için hazırlık yapıyordum. Dışarıda bulunan cipsleri içeriye alırken Muammer amcanın evinden dumanlar geldiğini fark ettim. Tek başına kaldığını bildiğim için eve girerek onu kurtardım, dışarıya çıkarıp itfaiyeyi aradım” dedi.