Olay, bugün saat 03.45 sıralarında Hamidiye Mahallesi İbrahim Öktem Caddesi'nde bulunan ve bu yıl açılan 1400 öğrenci kapasiteli Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü'ne bağlı Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, gece odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, Arapça bir şeyler söylediğini, 'Sıra sizde', 'Öleceksiniz' yazılı notlar bıraktığını öne sürerek, fenalaştı. Bu durumu duyan diğer öğrencilerden de korkup sinir krizi geçirenler oldu.

Bunun üzerine yurt görevlileri, 112 Acil Servis'e haber verdi. Yurda çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Bu sırada uyanıp yataklarından kalkan öğrencilerde, korkup binayı tahliye etmek istedi. Görevlilerin iknası sonucu öğrenciler tekrar yurt binasına alındı. Fenalaşan 8 öğrenci, ambulansla hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansla müdahale edildi.

Öğrenciler, yaklaşık 2 haftadan bu yana bazı geceler bu olayı yaşadıklarını, odalarını ve kapılarını işaretlendiğini ileri sürdü.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.