Geçtiğimiz günlerde kayıp olarak aranan Afganistan uyruklu çobanın cansız bedeni, üzerinde büyük taşlarla kapatılmış boş su kuyusunda bulunmuştu. Olay, merkeze bağlı Çoğlu köyü Sığırkuyusu mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Çoğlu köyünde koyun çobanlığı yaptığı öğrenilen ve isminin Hilmi Özbek (25) olduğu ileri sürülen Afganistan uyruklu şahıs geçtiğimiz günlerde aniden ortadan kayboldu. Çobanın aniden ortadan kaybolması üzerine durum 112 Çağrı Merkezine bildirildi. Olayın sabahında bölgede koyun otlatmakta olan başka bir çoban, 25 yaşındaki Hilmi Özbek’in cansız bedenini yaklaşık 4 metre derinliğindeki kuyuda görünce Jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekiplerinin olaylı ilgili soruşturma başlattı. Başlattığı soruşturmada kapsamında geçtiğimiz gün gece saatlerinde olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 2 şüpheli şahıs İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldığı mahkemece kasten adam öldürmek suçuyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“ALACAK VERECEK YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLMÜŞ”

Zanlılar M.E. ve M.C.’nin jandarmada verdikleri ifadelerinde Afganistan uyruklu çoban Halil Özbek ile aralarında 150 lira alacak verecek meselesinden tartıştıklarını sonra tabanca ile beş el ateş ederek öldürdükten sonra 30 metre sürüyerek kuyuya attıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.