Emniyet güçleri tarafından, kent merkezinde 6 farklı kavşak ile kafe, kahvehane, gazino ve umuma açık 21 işyerinde huzur ve güvenliğin sağlanması, aranan şahısların yakalanması amacıyla gece 22.00 ile 23.00 saatleri arasında yapılan uygulamaya 110 polis katıldı. 
Yapılan iş yeri uygulamaları sonucunda, 537 şahsın GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgulaması yapılırken, 4207 sayılı kanun gereğince tütün ve tütün mamullerini içmenin yasak olduğu 3 işletmeye ve bu işyerlerindeki 6 kişiye de bu kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle ve ayrıca bir gazinoya da 6136 sayılı Yasa'ya muhalefet’ten cezai işlem uygulandı.

İl Emniyet Mensupları tarafından yine toplum huzurunu sağlamaya yönelik trafik kontrol uygulamaları sonucunda ise, 288 araç ve 524 şahıs kontrol edildi. 6 kişiye araç muayenesi olmadığı gerekçesiyle trafik işlemi yapılırken, 2 araç sürücüsüne de alkollü araç kullanması sebebiyle işlem yapıldı. 3 kişiye aracında kesici alet, bir kişinin ruhsatsız tüfek ve yine bir kişinin de aracında kuru sıkı tabanca bulundurmasından dolayı işlem yapılırken, 226 paket de kaçak sigara ele geçirilirdi.
Emniyet yetkilileri, bu tür uygulamaların Karaman halkının huzuru ve refahı açısından zaman zaman yapılacağını ifade etti.