Edinilen bilgiye göre, Karaman otogarında yolcu peronlarının bulunduğu kısımda bir oturma bankı altında duran paketi gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekiplerinin yanı sıra sağlık ekibi de sevk edildi. Ekipler geniş güvenlik önlemleri alarak peronda bekleyen yolcuları güvenli bir bölgeye sevk etti. Vatandaşların sevk edilmesinin ardından Bomba İmha Ekipleri paketin infilak ettirilmesi için gerekli çalışmalara başladı.

EMNİYET MÜDÜRÜ BAYRAKTAR BİZZAT TAKİP ETTİ

Bomba imha ekipleri şüpheli paketin infilak ettirilmesi için gerekli çalışmaları sürdürürken, Karaman İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar’da olay yerine gelerek ekiplerden bizzat bilgi alıp, olayı inceledi.

İÇİNDEN GIDA ÜRÜNÜ ÇIKTI

Polis ekiplerinin gerekli çalışmalarının ardından şüpheli paketin infilak ettirileceği esnada, bir vatandaş gelerek paketi kendisinin unuttuğunu, içinde erik, zeytinyağı ve zeytinin olduğunu bildirdi. Ekipler çevrede bulunan güvenlik kameralarından paketin vatandaşa ait olduğunu doğruladı. Polis ekipleri paketi tedbir alarak açıp inceledi.

Herhangi bir olumsuzluğun olmadığının anlaşılması ile herkes derin bir nefes aldı.