Karaman’ da 6 ayrı trafo hırsızlığına karışan 2 kişi suçüstü yakalandı.
Karaman İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri Merkeze bağlı Kisecik Köyünde trafodan hırsızlık olayına karışan 42 BVD 12 plakalı otomobili takibe aldı. Jandarma ekiplerinin dur ihtarına uymayan otomobil 2 saatlik takip ve kovalamacanın ardından Karaman şehir merkezinde polisin yola barikat kurmasıyla  aracı kontrol altına aldı. Otomobilde bulunan M.A.S. (20), ile Y.A.(23) göz altına alınırken sonradan kiralık olduğu tespit edilen araçta yapılan aramada 6 adet  trafo motor sargısı, makas, çeşitli alet edevatla birlikte bir miktar uyuşturucu ele geçirdi. 
Şüpheliler Jandarma’daki sorgulamanın ardından mahkemeye sevk edildi. Daha önceden de birçok sabıkası ve dosyası bulunan M.A.S.ve Y.A. tutuklanarak Karaman M Tipi Cezaevine konuldu.
 
Son yıllarda özellikle Konya ovasında meydana gelen trafo  hırsızlıkları, köylüleri canından bezdirdi. Daha çok taşra ilçeye bağlı köylerde yaşanan trafo hırsızlığında son zamanlarda büyük artış meydana geldi.  Yaşanan hırsızlık olaylarının başında, tarlalarda bulunan elektrik trafolarının içerisindeki bakır teller ile trafoların soğutulmasında kullanılan yağların çalınması geliyor. Kuyuların elektrik trafolarını ve içindeki yağı da çalan hırsızlar genellikle  elektriğin kesik olduğu kış aylarında trafolara dadanıyor . Hırsızlık olayları köylüleri hem mağdur ediyor hem de  çiftçilere mali yönden ciddi zararlar veriyor.
Son yıllarda büyük artış yaşanan trafo hırsızlığını Karaman’ın ova köylerinde de baş göstermeye başladı. Elektrik trafolarını bulundukları direklerden çeşitli araç ve aletlerle söken hırsızlar, içindeki trafo motorlarını, motor yağı ve değerli malzemeleri çalıyorlar. 
Trafo hırsızlığı nedeniyle canından bezen çiftçiler, tarımsal su kuyuları için kullanılan trafoları kış mevsimi geldiğinde tarlalardan söküp evine götürüyor. İlkbaharın gelmesiyle birlikte tekrar tarladaki yerine yerleştiriyor.
Yetkililer ise vatandaşların şüpheli araçlarla karşılaştıklarında 155 ve 156 ihbar hattına bildirilmelerini, çiftçilerin trafolarını sık sık kontrol etmeleri gerektiği özellikle de imkanlar dahilinde kış aylarında kullanılmayan trafoların yerlerinden sökülmesi gerektiği hususlarında uyarılarda bulundular.