İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, ilimiz merkezinde uyuşturucu ticaretini ve kullanımını önleme çalışmaları kapsamında operasyon düzenledi.

Bu kapsamda bazı şahıs ve organizasyonların il dışından temin ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri ilimize getirerek, ilimiz merkezinde öğrenim gören ve öğrenim harici zaman sürecini genellikle kafeteryalarda geçiren özellikle üniversite ve orta dereceli okulların öğrencilerine uyuşturucu madde sattıkları, temin ettikleri, haksız kazanç elde ederek insan sağlığını ve toplumu etkileyici eylemlerinden dolayı uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretini alışkanlık haline getirdikleri bilgilerinin alınması üzerine operasyon yapıldı.

Uyuşturucu Kaçakçılığı ile Mücadele Kapsamında, yaklaşık olarak üç aydır süren çalışmalar sonucunda uyuşturucu madde ticareti yaptığı, suç oluşumu içerisinde birlikte hareket ettikleri tespit edilen şahıslara yönelik olarak 19.02.2013 günü operasyon düzenlendi.

Emniyetten alınan bilgiye göre yapılan operasyonda M.S ve S.K yakalanarak gözaltına alınmış yakalanan şüpheli şahısların ikametinde ve üzerlerinde yapılan aramada satışa hazır toplam (250) fişek halinde daralı ağırlığı (448) gram gelen esrar maddesi ele geçirilerek el konulmuş ve olayla ilgili yakalanan 2 şüpheli haklarında yasal işlem  yapılmak üzere adli mercilere sevk edildiği öğrenildi. 

Ayrıca, operasyon kapsamında Uyuşturucu Madde Kullanmak suçundan 3 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında yasal işlem yapılmış ve bu şahıslardan toplam (10) gram esrar maddesi ve bir (1) adet ecstasy uyuşturucu hap ele geçirildiği de bildirildi.

İlimiz ve ilçelerinde uyuşturucu ticaretini önleme ve kullanımını en aza indirme çalışmaları kapsamında, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan sokak satıcılarının organizasyonlarının deşifresi, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımının önlenmesi için çalışmalara çok yönlü olarak devam ettiği bildirildi.