Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar tarafından Karaman Zabıta Müdürlüğü’ne, Atatürk Parkı yanında bir kişinin insanların dini duygularını istismar ederek para toplamaya çalıştığı ihbarı yapıldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen zabıta ekipleri, dilencilik yapan L.T'yi uzun uğraşlar sonucu yakaladı. Zabıta ekiplerine direnen L.T, elindeki jiletle zabıta memurunu tehdit edip yumruklayarak kaçmaya başladı. Zabıta memurunun "Kaçıyor, yakalayın." diyerek yardım istemesi üzerine L.T, çevredeki vatandaşların da yardımıyla yakalandı.

Bu sırada bir zabıta memuru çevredekilere, "Vatandaş, gelin vurun. Bu adam şehir dışından geliyor, burada artistlik yapıyor" dedi. Kendilerine yardımcı olan kişi, yerde yatan dilenciye yumruk atmaya kalkınca diğer zabıta memuru onu önlemeye çalıştı. Bu sırada çevredekilere vurmalarını söyleyen zabıta, diğer arkadaşının kolundan çekerek, "Bırak gel biz gidelim. Bunu vatandaşa bırakalım" dedi. Arkadaşı ise kendilerine yardımcı olan kişinin, dilenciye saldırmasını önlemek için çabasını sürdürdü.

Diğer zabıta memuru yine çevreye seslenerek, "Madem öyle şikayet ediyorsunuz. Bir kişi gelmiyor yanımıza" dedi. Bunun üzerine çevrede toplanan kalabalık, tekme ve yumruklarla dilenci olduğu ileri sürülen kişiye saldırdı. Diğer zabıta memuru ise dilenciyi, kalabalığın elinden güçlükle kurtardı. Bu sırada konuşmasını sürdüren diğer zabıta memuru "50 kişi arıyor. Adam burada artistlik yapıyor" dedi.

“HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR”

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaptığı açıklamada, ekiplerin, dilencilik yaptığı tespit edilen L.T'yi araca bindirerek Belediyeye götürmek istediğini söyleyerek, şunları kaydetti;

"Bunun üzerine direnen L.T, zabıtalara zorluk çıkartmış, yumruk attıktan sonra kaçmaya başlamıştır. Daha sonra şahıs vatandaşların da yardımıyla yakalanmış ve zabıta karakoluna getirilmiştir. Olay Belediyemiz tarafından her yönüyle incelenmekte olup vatandaşı dilencilik yapan kişiye karşı kışkırttığı iddia edilen zabıta memuru İ.U. hakkında ise idari soruşturma başlatılmıştır."

Karaman Belediyesine götürülen L.T'ye Kabahatler Kanununa göre para cezası yazıldı.