Konya’da, kardeşiyle birlikte ava giden bir kadın, kardeşinin elinde tutukluk yaptığı iddia edilen tüfeğin ateş almasıyla hayatını kaybetti.

Olay, merkez Meram ilçesi Gökçeyurt köyünde meydana geldi. İddiaya göre, av merakı olan Esra Soyer (42) ticari taksi şoförlüğü yapan kardeşi Hasan O. (37) ile birlikte avlanmak için Hatunsaray mahallesinde bulunan Bediroğlu Tepesi’ne gitti. Avlanma sırasında Hasan O.’nun elindeki tüfek tutukluluk yaptı. Tüfeğindeki tutukluluğu gidermek için uğraşan Hasan O., tüfeğin ateş alması sonucu ablası Esra Soyer’i vurdu. Esra Soyer, göğsünden vurularak ağır yaralanırken, kardeşi Hasan O. da jandarmayı arayarak tüfeğin tutukluluğunu gidermek için uğraşırken kazayla ablasını vurduğu söyleyerek yardım istedi. Esra Soyer’in, olay yerine sevk edilen sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde hayatını kaybettiği belirlendi. Ablasını kazara vurduğu iddia edilen Hasan O. jandarma tarafından gözaltına alındı.

YILBAŞINI GEÇİRMEK İÇİN AİLESİNİN YANINA GELMİŞTİ

Av esnasında kardeşinin elindeki tüfeğin ateş alması sonucu hayatını kaybeden Esra Soyer’in 20 sene önce eşinden boşandığı, boşandıktan sonra da adını ve soyadını değiştirdiği öğrenildi. Öte yandan, Esra Soyer’in yılbaşını Konya’da geçirmek için ailesinin yanına geldiği iddia edildi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan Hasan O. adliyeye sevk edildi.