Elazığ’da kazalara karşı korunmak için taktığı kaskla dövülerek öldürülen döner ustası 36 yaşındaki 2 çocuk babası Cuma Oktem’in davası başladı. İki farklı mahkemede açılan davada mahkeme başkanlarından biri sanıkların ifadelerini değiştirmeleri üzerine ‘karakolda doğru söyler, mahkeme de şaşar’ demesi dikkat çekti.

Olay, 4 Eylül 2014 tarihinde akşam saat 21.30 sıralarında merkez Mustafapaşa Mahallesi Tandırbaşı Sokak’ta meydana gelmişti. Kent merkezinde dönerci salonu işleten 36 yaşındaki 2 çocuk babası Cuma Oktem, sipariş götürmek üzere gittiği sokakta elinden alınan kaskı ile dövülmüş, kaldırdığı hastanede 12 gün komada kaldıktan sonra ölmüştü. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri 12 gün süren araştırması sonrası Oktem’in öldüğü gün cinayeti işlediği iddia edilen Hakan Ç. (28) ile yanındaki M.S. (16) ve M.D.(14) olduğunu tespit ederek yakalamıştı. Şüphelilerden Hakan Ç. ile M.S. tutuklanarak cezavine gönderilmişti.

“KARAKOLDA DOĞRU SÖYLER, MAHKEMEDE ŞAŞAR”

Kaskı ile öldürülen Cuma Oktem’in, cinayet şüphelilerinin yargılandığı dava Elazığ Adliyesi’nde 2 farklı mahkeme salonunda yapıldı. 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk yargılamaya yaşları küçük olan tutuklu sanık M.S. ve tutuksuz sanık M.D., taraf avukatları ve maktulün yakınları katıldı. Mahkeme heyeti yaşı küçük sanıklardan ilk önce M.S.’yi dinledi. M.S. ifadesinde, ”Benim suçum yok, Hakan yaptı. Motosikletle gelen kişi laf söyledi, kavga başladı. Kask motosikletinin kafasındaydı, çıkardı sallamaya başladı, Hakan da alarak o kaskla vurdu, ben ve arkadaşım M.D. bir şey yapmadık” dedi.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, sanıklara hitaben “Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar. Savcılık ve hakim karşısındaki ifadenizde bende, M.D.’de vurdu demişsiniz, ne diyorsun” dedi. Bunun üzerine sanık M.S., ”Polisin baskısından korktuğumuz için öyle demiştim” diyerek cevap verdi. Mahkeme başkanı, savcıya da aynısını demişsin, savcıya güvenmiyor da bize mi güveniyorsun” diye konuştu.

Diğer sanık M.D.’de, ”Motorun farı Hakan’ın gözüne geldi, tartıştılar. Hakan ne oluyor, deyince motosikletli size ne oluyor diye cevap verdi kavga başladı. Hakan kaskı aldı, motosikletliye vurdu” dedi.

Mahkemeye ifade veren 2 tanıkta, Hakan Ç’nin kaskla Cuma Oktem’e vurduğunu, yanında olan başka bir kişinin de birkaç tekme attığını, 3’üncü şahsın ise ayırmaya çalıştığını gördüklerini belirtti. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık M.S.’nin yaşı küçük olması ve duruşmalara katılması, hafta da 2 gün polis merkezine imza atması şartı ile tahliyesine karar vererek, diğer sanık Hakan Ç. hakkında açılan kasten adam öldürme davası ile davalarının birleştirilmesi için duruşmayı erteledi.

KATİL, CİNAYETİ KENDİNİ SAVUNARAK ANLATTI

Aynı olayda ilgili 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde de kaskla vurarak Cuma Oktem’i öldürdüğü ileri sürülen Hakan Ç.’nin yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Hakan Ç. ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti sanık Hakan Ç.’den olayı anlatmasını istedi. Hakan Ç.’de, “Kaldırımda, askere sigara veriyordum. Bu sırada sigara yere düştü, eğilmiştim gözüme motosikletin farı geldi. Bize motosikletli laf söyledi, kaskını çıkarıp benim göğsüme vurdu. Ben de elinden kaskı alarak onun göğsüne vurdum, yere düştü, ben olay yerinden koşarak ayrıldım” diyerek kendini savundu.

Sanık avukatı da müvekkilinin olayı anlattığını, maktulün başını yere çarpması sonucu ölmüş olabileceğini belirterek, TCK 87 maddesine göre yaralama sonucu ölüm suçundan cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Müşteki avukatı da sanığın kask ile defalarca vurarak, maktulün ölümüne neden olduğu için kasten adam öldürme suçundan cezalandırılması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk haline karar verirken, duruşmayı diğer dava ile birleştirmek üzere erteledi.