Katar Büyükelçiliği, dün gece bir güvenlik görevlisinin yaralandığı olayın Elçilik ile her hangi bir alakasının olmadığını, tesadüf eseri binanın civarında meydana geldiğini açıkladı.

Elçilikten yapılan açıklamada, Büyükelçilik binası önünde dün gece saatlerinde Büyükelçiliği hedef almayan ve binanın civarında park eden bir araca üzücü bir silahlı saldırı gerçekleştiği vurgulanarak "Kimliği belirsiz bir kişi tarafından pompalı tüfekle parkeden bir araca yapılan saldırısı sonucu maalesef Büyükelçiliğimiz güvenlik görevlisi yara almıştır. Güvenlik görevlimiz hastaneye kaldırılarak gerekli müdahale yapılmıştır. her hangi bir hayati tehlikesi yoktur. kendisine ailesine ve şirketine geçmiş olsun dileklerimizi bildirir, acil şifalar dileriz" denildi.

Olaydan hemen sonra Türk güvenlik birimlerinin olay yerine intikal ederek , olayla ilgili kişileri yakalamak için gerekli çalışmayı başlattıkları kaydedilerek şu ifadelere yer verildi:

"Burada üzerinde önemle durmak istediğimiz husus; olayın Katar Büyükelçiliğiyle herhangi bir alakası olmadığını, tesadüf eseri binamızın civarında meydana geldiğini beyan etmek isteriz.

Bu tür münferit olayların her yerde meydana gelebileceğini ve iki ülke arasında en üst düzeyde devam eden kardeşlik ilişkilerini hiç bir şekilde zedelenmeyeceğini, Büyükelçiliğimizin de güvenli bir şehir ve ülkede bulunduğundan hiçbir şüphemizin olmadığını kamuoyuna bildirmek isteriz.

Türk güvenlik birimlerimizin bölgemizde gerekli güvenlik tedbirlerini artıracağına dair güvenimiz sonsuzdur."