Olay, saat 16.30 sıralarında Ahiosman Mahallesi'nde bulunan Alparslan Türkeş Parkı’nda meydana geldi. İddiaya göre, A.S. konuşmak için A.A.Y.’yi (20) Ahiosman Mahallesi'nde bulunan Alparslan Türkeş Parkı’na çağırdı. A.S., parka gelen A.A.Y.’yi belinden çıkardığı tabanca ile göğsünden vurduktan sonra geldiği otomobille kaçtı. Yaralanan A.A.Y. ise parkın yakınındaki Çarşı Şehit Erkan Kurşun Polis Merkezine giderek yardım istedi. Bunun üzerine polis merkezine çağrılan ambulansla yaralı şahıs, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, olaydan sonra kaçan ve kimliğini tespit ettiği zanlı A.S.'yi Gevher Hatun Mahallesi'nde yakalayarak gözaltına aldı. Zanlı A.S. kendisini yakalayan polislere Urgan Mahallesi Taşocakları mevkisinde 2 kişiyi daha vurarak öldürdüğünü söyledi. Bunun üzerine zanlının verdiği adrese giden ekipler Aydın Çaltı (36) ve Veli Ulushan’ı (35) kafalarından vurularak öldürülmüş halde buldu.

İÇKİ İÇME BAHANESİYLE GÖTÜRÜP ÖLDÜRMÜŞ
Olay yerinde güvenlik tedbiri alan polis, sorumluluk sahasının jandarma bölgesi olması nedeniyle durumu jandarmaya bildirdi. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Aydın Çaltı ve Veli Ulushan’ın cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere cenaze aracı ile morga kaldırıldı. Farklı suçlardan çok sayıda suç kaydı olan cinayet zanlısı A.S'nin, Aydın Çaltı ve Veli Ulushan’ı alkol alma bahanesiyle otomobille Taşocakları mevkisine götürdüğü, iddiaya göre para meselesi yüzünden burada alkol alırken kafalarına ateş ederek öldürdüğü öğrenildi. Cinayet zanlısı A.S’nin ağır yaraladığı A.A.Y.’nin ise ameliyata alındığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Öte yandan, katil zanlısı Az.S.’nin bindiği otomobilin kiralık olduğu ortaya çıktı.

"YAKALAMASAYDINIZ 3 KİŞİYİ DAHA ÖLDÜRECEKTİM"
Cinayet zanlısı A.S., kendisini yakalayan polislere verdiği ilk ifadesinde ‘yakalamasaydınız 3 kişiyi daha öldürecektim’ dediği öğrenildi. Zanlı A.S., 2 kişiyi jandarma sorumluluk bölgesinde öldürmesinden dolayı, emniyet tarafından alınan sağlık raporunun ardından jandarmaya ekiplerine teslim edildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan A.S., adliyeye sevk edildi.
Cinayete kurban giden ve otopsi işlemleri tamamlanan Veli Ulushan’ın (35) cenazesi ailesine teslim edildi. Ulushan’ın cenazesi memleketi Konya’nın İçeri Çumra Mahallesinde toprağa verildi. Aydın Çaltı’nın (36) cenazesinin ise ailesine teslim edilmek üzere morgda beklediği öğrenildi. Öte yandan, A.S.’nin parkta silahla vurarak ağır yaraladığı A.A.Y.’nin (20) ise yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği öğrenildi.