Adıyaman’ın Kahta İlçesinde, Kahta Öğretmenevi kavşağının kapatılmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, Kahta-Diyarbakır yolunu kapattı.

Sık sık yaşanan trafik kazalarını önlemek amacıyla, karayolları tarafından verilen talimat doğrultusunda öğretmenevi kavşağındaki yola kazık çakıldı. Yola çakılan kazıkları gören esnaf ve mahalleli tepki gösterdi. İki mahalleyi birbirine bağlayan kavşağın kapatılmaması gerektiğini belirten mahalle sakinlerinden Şahin Sertkaya, “Bu iki mahallede binlerce insan var. Nasıl kapatırlar bu yolu. Karşıya geçmek için iki kilometrelik yol yürümemiz gerekecek. Bu yolu tekrar açmazlarsa buradan gitmeyiz. 25 senedir kullanıyoruz biz bu yolu. Devletin aklına yeni mi geldi. Biz bir liranın hesabını yaparken, geçimimizi sağlayamazken 5 lira fazla yakıt harcamamıza neden olacak bir uygulama. Karşıya geçmek için illa kavşaktan mı dönmek gerekiyor” dedi.

Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Nedim Türk de, daha önce Girne Mahallesi muhtarı Murat Kaymak’la birlikte burada yaşanan kazalardan dolayı endişelerini Kahta Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne ilettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Elazığ Karayolları Bölge Müdürlüğüne de yazılı bildirdik. Burası için bir çözüm istedik. Şimdiye kadar burada en az 200 trafik kazası yaşandı. Öğretmenevine gitmek isteyen bir araba devlet hastanesi kavşağına gidip oradan tekrar dönmesi gerekecek. Bu da yolu uzatmakta. Acil durumlar için kullanılan bu yolun yoğunlaşmasına neden olmakta."

Yolun kapatılmasına karşı olduklarını anlatan Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada sıkıntıyı gidermek için bu kavşağa trafik ışıklarının kurulmasını istiyoruz. Trafik ışıkları yapılırsa iki mahalleyi birbirine bağlayan bu yolda, kazaların önüne geçilmiş olunur. Özürlü vatandaşlarımız bu konuda büyük sıkıntı yaşamakta. Özürlü arabaları ile karşıya geçmek için uzun bir yol kat ediyor. Bu yolun kapatılmasıyla, öğrencilerimiz karşıdan karşıya geçmek için sıkıntı yaşayacak. Biz çözümü tıkamak istemiyoruz. Biz sadece bu yolun kapatılarak bir çözüm arayışına gidilemeyeceğini söylüyoruz. Yolun kapatılmasıyla çok daha ciddi sorunları getireceğini dile getirmek istedik."

Muhtarlar Derneği Başkanı Sait Çetinkaya da olay yerine gelerek mahalle halkına destek verdiğini açıkladı.

Yol kapatma eylemi, karayolları ekiplerinin dikilen kazıkları sökmesi ve yolun tekrar trafiğe açılmasıyla sona erdi.