Aladağlar’da kaybolan 43 yaşındaki Tarkan Kuvulmaz’ın arama çalışmalarına Ankara’dan 16 kişilik Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) timi ve iz arama köpekleri de katıldı.

Ankara’dan gelen ve Aladağlar’ın 3 bin 588 metre yüksekliğindeki Alaca zirvesine dün tırmanışa geçen 10 kişilik gruptan Tarkan Kuvulmaz (43), bir süre sonra arkadaşlarına yorulduğunu ve dinleneceğini söyledi. Kuvulmaz’ı bırakan gruptakiler, yaklaşık 1 kilometre ilerledikten sonra tipi nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Döndüklerinde Kuvulmaz’ı bulamayan dağcılar, jandarmaya haber verdi. Bölgeye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma Arama Kurtarma timleri sevk edildi.

Bölgede yoğun kar ve sis olması nedeniyle zorlanan ekiplere takviye olarak 16 kişilik JÖAK ekipleri Skorsky helikopterle Alaca zirvesine indirildi. JÖAK’ın yanında Niğde İl Jandarma Komutanlığına bağlı iz arama köpekleri Aza ve Harbi de katıldı.

Öte yandan Demirkazık kamp tesislerinde kurulan kriz masasını Niğde İl Jandarma Komutanı Yarbay Süreyya Güler yürütüyor.