Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi Evciler köyünde yaşayan ve 6 gün önce Kazdağları’nda kaybolan Halil Cen’i arama çalışmaları sürüyor. Pazartesi günü başlayan arama kurtarma çalışmalarından bir sonuç alınamadı.

Odun kesmek için gittiği Evciler köyüne 10 kilometre uzaklıkta Kazdağları Manda Yalağı bölgesindeki işçi barakasından ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Halil Cen’i arama çalışmaları sürüyor. Arama ve Kurtarma (AFAD) UMKE ekiplerine, Jandarma ekipleri de tecrübeleri köpeklerle destek veriyor. Bugüne kadar sürdürülen çalışmalarda henüz kayıp işçinin izine rastlanmadı. Halil Cen’in kaybolduğu bölgeden başlatılan arama çalışmaları, alan genişletilerek devam ediyor.

Halil Cen ile Mustafa Taşkın, Orman İşletme Müdürlüğüne kışlık yakacak odun kesimi işi yapmak için köye 10 kilometre uzaklıktaki Kazdağları Manda Yalağı bölgesine gitmişti. Burada çalışan ikili, geceyi bölgedeki barakada geçirmiş, Taşkın yiyecek ve içecek getirmek için Halil Cen’i barakada bırakarak köye gelmişti. Erzak Temini yapan Taşkın, Cumartesi günü tekrar barakaya döndüğünde Halil Cen’i bulamamış, ardından da arama çalışmaları başlatılmıştı.