Erzurum’da 74 yaşındaki kayınpederini bıçakla yaralayan öfkeli damat N.T., tutuklu yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesinde ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘silahla tehdit’ suçlarından 14 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, bıçaklama yaralama olayı Aşağı Sanayi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, ailevi geçimsizlik yüzünden eşinin baba evine gitmesine öfkelenen N.T. kayınpederi 74 yaşındaki K.K.’nin kapı zilini çalarak konuşmak için dışarı davet etti. Bir süre kayınpederi ile tartışan N.T., cebinden çıkardığı çakı bıçağı ile kayınpederini bıçaklayarak yaraladı. Yaralanan kayınpeder kaldırıldığı Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tedavi altındı alındı. Gözaltına alınan N.T. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından ‘öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine kondu.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklu yargılanan damat N.T., “Bir süre işsiz kaldığım için eşim ile tartıştık. Bu yüzden ailevi sorunlar yaşadığımız için eşimin baba evine gitmesine üzüldüm. Öldürmek kastı ile değil, korkutmak kastı ile yaraladım. Pişmanım” dedi.

Mahkeme heyeti, N.T.’yi kayınpederi K.K.’ya yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 12, ‘silahla tehdit’ suçundan ise 2 yıl olmak üzere 14 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, N.T.’nin verilen hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verdi.