Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 3 gün önce kaybolan 12 yaşındaki Ziya Umut Şimşek, evine geri döndü. Acısı sevince dönen anne Saniye Şimşek, tüm kayıp çocuklar için dua etti.

Ailesine okula gittiğini söyleyerek evden çıkan ve 3 gündür haber alınamayan 12 yaşındaki Ziya Umut Şimşek, evine geri döndü. Kırıkhan’da olduğunu söyleyen Ziya Umut, annesine sarılarak hasret giderdi. Yayınlanan haberler üzerine dayanamayıp geri döndüğünü belirten Ziya Umut, en çok annesini özlediğini söyledi. Anne Saniye Şimşek’in ise acısı sevince döndü. Sevinç gözyaşları döken Saniye Şimşek, “Şu an çok mutluyum. Söyleyecek kelime bulamıyorum” dedi.

Oğlunun bulunmasında destek veren polis, jandarma ve basın mensuplarına da teşekkür eden Saniye Şimşek, kayıp insanlar ve yakınları için de dua etti. Anne Şimşek, “İnsanın çocuğunu kaybetmesi çok zor bir durum. 3 gün boyunca Allah’a ‘bana dayanabileceğim bir yük ver’ diyerek, yalvardım. Kayıp çok zor, ölümü bile bazen istiyordum. Çocuğumun ölümünü bile göze almıştım ama kayıp olarak kalmasını istemiyordum. Oğlumun bulunduğu haberini aldığımda bir yanda sevinç bir yanda mutluluk ancak bazen de karamsarlaşıp, ‘ya yanlışsa aldığım haber’ diyordum. Allah tüm kayıp yakınlarına benim gibi sevinçli haberler versin. Tüm kayıpların annelerine, babalarına ve sevdiklerine kavuşmasını temenni ederim” diye konuştu.

Anne Şimşek, oğluna verdiği, ‘evine dönersen, kızmayacağım’ sözünü de tutacağını ifade etti. Ziya Umut Şimşek in halası Zeynep Şimşek ise, “Allah kimsenin başına kayıp vakası vermesin. Kimsenin de canı yanmasın. Böyle çocukları kaçırıp alıkoyanları ve çocukları öldürenlere ise Allah aynı acıları versin onlara. Allah tüm kayıp yakınlarına da bizim bugünkü sevincimizi tattırsın” dedi.

Aile, çocuklarının kayıp olduğu süreçte Suriyeli çocuklara sahip çıktıklarını da ifade etti.