İzmir’de, 18 gün önce ‘Bakkala gidiyorum’ diyerek kaybolan Buket D., annesinin televizyonda gözyaşları içerisinde kendisini aradığını görünce eve geri döndü. Kızına kavuşan acılı anne, “Basına, İHA’ya çok teşekkür ederim. Kızıma sizler sayesinde kavuştum. Beni televizyonda görür görmez telefona sarılmış. Şu an yanımda ve çok mutluyum. Allah bütün anneleri yavrularına kavuştursun” dedi.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Buket D., 16 Ekim günü "Bakkala gidiyorum" diyerek evden çıktı ve bir daha dönmedi. Genç kızın talihsiz annesi ise kızının bulunması için İHA’dan yardım istedi. İhlas Haber Ajansı aracılığıyla yetkililere ve kızına seslenen anne Yeşim D. "Kızımın bulunmasını istiyorum, hayatından endişe ediyorum. Ne olur kızım bir kere telefon et, ‘Anne ben buradayım’ de" diye seslendi. Annesinin feryadını televizyondan izleyen Buket D., gözüyaşlı annesini görür görmez telefona sarıldı. Bir yıl önce babasını kaybettikten sonra zor günler geçiren ve bunalıma giren Buket D., annesine ‘Arkadaşlarımın yanındayım, yanına geliyorum anneciğim’ dedi.

Kızına kavuşan anne Yeşim D, basına, İHA’ya teşekkür ederek, "Kızıma sizler sayesinde kavuştum. Allah razı olsun. Beni televizyonda görür görmez telefona sarılmış. Şu an yanımda ve çok mutluyum. Allah bütün anneleri yavrularına kavuştursun. Evlat acısı çok zor” dedi.

Buket D. ise babasını kaybetmenin acısıyla zor günler geçirdiğini ve evi terk ederek arkadaşlarına gittiğini belirtti. Annesini haberlerde görünce dayanamadığını anlatan Buket D., “Kimse böyle bir hata yapmasın. Ben annemi öyle elinde fotoğrafım, gözyaşları içinde görünce dayanamadım. Koşarak eve geri döndüm. Bir daha böyle bir hatayı asla yapmam” diye konuştu.