Kayseri’de Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramada, Org içerisinde saklanmış halde 9 kilo 541 gram ele geçirildi.

Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kayseri-Malatya Karayolu üzerine yapılan denetimlerde bir yolcu otobüsünün durdurulduğu ve yapılan aramada, A.K.’ye ait olduğu belirlenen ’Org’ içerisine saklanan ve 28 parça halinde 9 kilo 541 gram eroin ele geçirildi. Ekipler tarafından gözaltına alınan A.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan bir başka operasyonda ise, ’uyuşturucu madde ticareti’ yaptığı tespit edilen E.T., K.İ., A.S., İ.A., K.B., S.K., E.K., M.İ., S.D. ve A.T. isimli şahıslar yakalanmış ve toplam 12 olayda 24 şahsa uyuşturucu madde sattıkları tespit edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 13 adet Ecstasy tablet, 0,2 gram Cannabionid maddesi, 272,41 gram Metamfetamin maddesi, 16 gram Esrar maddesi ve 3 gram kenevir tohumu ele geçirilirken. ET, AT, Kİ, AS, İA, SK, EK, Mİ, SD ve AT isimli şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet poşet içerisinde bin 82 adet sentetik nitelikli Ecstasy tablet, 1 adet alüminyum folyo içerisinde 35 adet satışa hazır 13,4 gram gelen Metamfetamin maddesi, gazete kağıdı ve kilitli poşet içerisinde 9,5 gram gelen esrar maddesi, 155 adet uyuşturucu madde satımında kullanılan boş kilitli poşet, 1 adet alüminyum folyo içerisinde 1 gram gelen Kokain maddesi ile 2 adet yarı otomatik av tüfeği ele geçirildiği belirtildi.

A.T ve S.D. Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edilirken, ’Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak’ mahkemeye sevk edilen E.T., A.T., K.İ., A.S. ve İ.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.