Konya-Isparta yolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden işçilerin cenazeleri, Akşehir Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alındı.

Annesi Şerife ve kız kardeşi Ceylan’ı kaybeden diğer kız kardeşi de ağır yaralı olarak tedavi gören Ömer Aksoy, minibüslere fazla yolcu alınmasına göz yumulduğunu iddia etti. Ömer Aksoy, “Günlük 25 lira alıyorlardı. Gitmeyin diye çok dedim, karpuz gibi insanları arabaya yüklüyordu. Buna ben de şahit oldum yeri geldi. 46 kişi çıktı bir minibüsten. Sağ kalana dua ediyor, ölülere şükrediyoruz. Buna isyan edebilirlerdi. Herkes göz yumuyor” iddialarında bulundu.

Yengesi ve yeğeni kazada ölen Halil Aksoy (28) ise, ‘dayı başı’ olarak bilinen kişilerin aç gözlülüğü nedeniyle insanların öldüğünü savundu. Aksoy, “Akşehir’de iş sahası olmadığı için günlük 25 lira yevmiyeye çalışmaya gidiyorlardı. Dayı başının aç gözlülüğü, gözünü para hırsı bürümüş insanlar nedeniyle 18 kişiyi kaybettik. Kelimeler boğazımıza düğümleniyor” diye konuştu.

Yengesinin kızının çeyiz parası için çalışmaya gittiğini dile getiren Aksoy, “Yengem kızının çeyiz parası, düğün hazırlıkları için çalışmaya gitti. Sabah 4’te kalkıyorlar, Akşehir’den 80 kilometre uzaklıkta bir yere gidiyorlar. Buradan en büyük suç sürücü ve dayı başının. İki otobüste topluyorlar, yolda tek minibüse bindiriyorlar. 20 kişilik minibüse 45-50 kişiyi bindiriyorlar. Sadece 30 lira için şehit oldular” ifadelerini kullandı.

Akşehir Devlet Hastanesi morgundan yakınlarının gözyaşları arasında alınan cenazeler, Hasan Paşa İmaret Camii’ne götürüldü.