Bursa’nın Kestel ilçesinde fuhuş yapmak için gittiği evde odaları karıştırınca genç kadın yerine onun 76 yaşındaki yatalak annesinin ırzına geçtiği iddia edilen sanığa verilen 8 yıllık hapis cezasına Yargıtay’dan onama geldi. Yüksek mahkeme, felçli kadının kızı ve bir komşusu hakkında "fuhuşa aracılık" suçundan verilen 4 yıllık hapis cezasını da onadı.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "mağdurenin beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan A.Y. ile "cinsel saldırı suçuna iştirak" suçundan 4’er yıl yıl 4’er ay 15’er gün hapis cezası verilen mağdurenin kızı G.Ç. ve komşusu M.T.’nin hapis cezalarına Yargıtay’dan onama geldi. Sanık avukatlarının temyizi üzerine dosyayı ele alan Yargıtay 14. Ceza Dairesi, 28 Haziran 2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6545 sayılı kanun ile getirilen düzenlemeleri de göz önünde bulundurdu. Cezanın düşürülmesini isteyen sanık avukatlarının temyiz gerekçelerini reddeden yüksek mahkeme, her 3 sanığın da cezasının onadı. Sanıklar, kararla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, Bursa’nın Kestel ilçesinde 2008 yılında meydana gelmişti. 3 çocuk babası olan A.Y., 35 yaşındaki M.T. aracılığı ile tanıştığı G.Ç. ile para karşılığı cinsel ilişki için anlaşmış, evdeki alkol aleminde sızıp kalmıştı. Uyandıktan sonra ilişki için anlaştığı G.Ç.’nin odası yerine, onun felçli yatalak annesinin odasına giren A.Y., konuşamayan yaşlı kadınla karanlık odada ilişkiye girmiş, bir süre sonra onun yaşlı bir kadın olduğunu görünce şoka girip evden kaçmıştı. Olay, sabah uyandıktan sonra odasına girdiği annesinin halini gören G.Ç.’nin durumu polise bildirmesi üzerine ortaya çıkmıştı. Ardından polisin operasyonuyla yakalanan A.Y. tutuklanırken, G.Ç. ve komşusu M.T. hakkında ise tutuksuz olarak dava açılmıştı. Tutuklu sanık A.Y., ilk duruşmada odaları karıştırdığı yönündeki ilginç savunmasıyla herkesi şoke etmişti.

Mahalli mahkemenin tahliye ettiği A.Y., kararın onanmasının ardından diğer sanıklar G.Ç ve M.T. ile birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.