Adana’da çocukların kazlara taş atması nedeniyle çıkan ve 3 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı kavgayla ilgili 9’u tutuklu 10 kişinin güvenlikten dolayı Samsun’da yargılanmalarına devam edilirken, duruşmada olay ayının güvenlik kamerası kayıtları incelendi.

Olay, Adana’nın Seyhan ilçesi Küçükdikili Çınarlı Mahallesi’nde 26 Eylül 2013 tarihinde meydana geldi. Aynı sokakta oturan Alkan ailesinin 2.5 yaşındaki çocuğu, iddiaya göre Kara ile Örgen ailelerinin evine taş attı. Atılan taşlardan kazlar ürkünce Sevcan Kara (37), Alkan ailesinin evine giderek, "Çocuk eve ve kazlara taş atıyor. Rahatsız ediyor" diyerek uyardı. Zabit Alkan (23) da, "O daha çocuk. Nerede isterse oynar" dedi. Bunun üzerine kadınlar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine aileler, kendi akrabalarını da olay yerine çağırdı. Silahlı, bıçaklı ve sopalı kavgada Metin Batir (30), Kadir Örgen (22) ile Yüksel Yeter (22) öldü, 4 kişi de yaralandı. Olayın ardından gözaltına alınan Orhan B.(40), Turan B.(42), Enis B.(23), Mehmet B.(32), Sevcan K., Zabit A., Şeyhmus P. (26), Nuri Ö. (30) ve M.Ö. (15) tutuklanırken, kaçan İlhami B. (43) hakkında da yakalama müzekkeresi çıkartıldı.

10 şüpheli hakkında ’kasten öldürme’, ’öldürmeye teşebbüs’, ’suça iştirak’ suçlarından 1 ile 3 kez arasında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ancak Yargıtay 5. Ceza Dairesi davanın güvenlik nedeniyle Samsun’da görülmesine karar verdi. 9’u tutuklu 10 kişinin Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yargılanmalarına devam edildi. Bugün görülen davanın üçüncü duruşmasında sanıklardan 5’u duruşmada hazır bulunurken, Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan M.Ö. ile Tokat Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ş.P., N.Ö. ve S.Ö., Görüntülü Bilişim sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldılar.

Adana’dan Samsun’a gelen ve olaya karışanları tanıyan E.A.(40) adlı bir kişi, bilirkişi olarak duruşma salonunda olay anının güvenlik kamerası kayıtları izlenerek olaya karışan kişilerin görüntüden kimlik tespiti yapılmasını sağladı. Bazı avukatlar ise tutuklu bulunan müvekkillerinin öldürme olayına karışmadıklarını ileri sürerek tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti tahliye taleplerini reddederek duruşmayı dosyadaki eksiklerin tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.