Antalya’nın Kemer ilçesinde kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınan çarşının sahipleri, kendilerini iş makinesinin önüne attı.

İçinde 85 dükkanın bulunduğu Arslan Çarşısını kaçak yapı olduğu gerekçesiyle yıkan Kemer belediyesi ekipleri, yıkılacak diğer çarşı olan Karnaval Çarşısı’ndaki esnafların zarar görmemesi için mallarının boşaltılmasına 3 gündür yardımcı olurken, mal sahipleri de Antalya 3. İdare Mahkemesi’nden ve 2. İdare Mahkemesi’nden iki ayrı "Yürütmeyi Durdurma" kararı aldı. Mal sahipleri ve esnaflar İdare Mahkemesi kararına göre yıkım işleminin durdurulması gerektiğini savundu.

Kemer Belediye Zabıta Müdür Yardımcısı Tamer Mutlu, "Biz yıkımı encümen kararına dayanarak değil, 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. maddesine göre yapıyoruz. Bu kanun uyarınca Hazine arazileri üzerine yapılan kaçak yapıları yıkmak için herhangi bir karar almak özkonusu olmadığı için yürütmeyi durdurma da olmaz. Alınan karar, bir başka belediyenin almış olduğu karardır" dedi.

MAL SAHİBİ FENALAŞTI, OĞLU KEPÇENİN ÖNÜNE ATLADI

İdare Mahkemesi kararları üzerindeki tartışma devam ederken belediye ekipleri çarşıdaki dükkanların boşaltıldığını görünce yıkım işlemini başlattı. Daha önce tartışmalarda tansiyonu yükselerek hastaneye kaldırılan mal sahibi Hanifi Duman’ın eşi Nurten Duman, gözyaşları içinde yıkımın durdurulmasını isterken oğlu Bora Duman ve yakınları da kendilerini iş makinesinin önüne attı. Havanın karardığı dakikalarda meydana gelen arbedede, "Adalet istiyoruz" diye bağıran kişiler jandarma ve belediye zabıta görevlileri tarafından alandan uzaklaştırıldı.

Belediye yetkilileri mesai bitimi ve havanın kararmasıyla ara verilen yıkımın devam edeceğini belirtti.