Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde genç kızları evlilik vaadi ile kandırıp dolandıran, aynı zamanda hırsızlık yaptığı belirlenen 1 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre olay, Kovancılar ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, bir çok olaydan kaydı bulunan şüpheli A.Y., ilçede genç kızları evlenme vaadi ile dolandırdı. Kızlardan ziynet eşyası ve para alan şüphelinin aynı zamanda hırsızlık, gasp ve taciz olaylarına da karıştığı öğrenen polis harekete geçti. Kovancılar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından yapılan çalışmada, şüpheli A.Y.’nin eşkali belirlendi. Polis, şüpheliyi ilçede kıskıvrak yakaladı. Yakalanan şüphelinin üzerinden sahte kimlik çıkarken, bir çok il ve ilçede hırsızlık olaylarına karıştığı öğrenildi.

Poliste ifadesi tamamlanan şüpheli, gasp, hırsızlık, dolandırıcılık ve taciz suçlarından dolayı Kovancılar Adliyesi’ne sevk edildi.

Şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelinin, başka suçlardan dolayı da arandığı için sahte kimlik kullandığı ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.