Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin katıldıkları YÖS’e (Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) ilgi her geçen gün artıyor. Artan ilgi ve rekabet neticesinde üniversiteler de YÖS’ü yurtdışında yapmaya ve öğrenciler için daha erişilebilir imkânlar sunmaya çalışıyor. KMÜ de bu rekabetin içinde yer alarak YÖS'e ilişkin sınav planlamasını yaptı. Bu doğrultuda üniversite, başta Orta Asya ülkeleri olmak üzere pekçok noktada sınav düzenleyecek.

KMÜ, YÖS programının ilk sınavını Kırgızistan’da gerçekleştirdi. 2019-2020 eğitim-öğretim süreci için başvuruda bulunacak olan öğrencilere yönelik düzenlenen sınava katılım yoğun oldu. Sınavda yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe yeterlilikleri ölçüldü.

KMÜ tarafından düzenlenen yurtdışı öğrenci yeterlilik sınavları bundan sonraki süreçte de Kazakistan, Özbekistan ve Somali ile devam edecek.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Türkiye'nin Orta Asya ülkeleri ve Balkanlar başta olmak üzere yükseköğretimde önemli bir potansiyeli barındırdığını ifade ederek şunları söyledi: “Üniversitelerimizin uluslararasılaşması, öncelikle fiziken ve kültürel olarak yakın coğrafyaların gençleriyle akademisyenlerine kapılarını açmalarıyla mümkündür. Buradan hareketle, KMÜ olarak yalnızca ülkemizdeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına değil, gerek ülkemizdeki gerekse yurtdışındaki yabancı uyruklu öğrencilere de en iyi şekilde eğitim hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimize kolaylık sağlayacak yeni uygulamaları da hayata geçiriyoruz. İlkini Kırgızistan’da gerçekleştirdiğimiz Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı bu uygulamalardan birisi. Aynı uygulamayı Kazakistan, Özbekistan ve Somali gibi farklı ülkelerde de yaparak oradaki öğrencilere de ulaşmayı hedefliyoruz. Türkçenin başkenti Karaman'a yabancı uyruklu öğrencilerimizi getirip onların burada eğitim alabilmeleri için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.” dedi.