İzmir’de, IŞİD saldırılarının protesto edildiği Kobani eylemlerinde, iş yerlerine zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan lise öğrencileri A.K. ve A.İ., çıktıkları ilk duruşmada tahliye edildi.

İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Doğanlar Mahallesi’nde, 7 Ekim günü IŞİD saldırılarının protesto edildiği Kobani eylemlerinde, karşıt görüşlü gruplar arasında çatışma yaşandı. Taşlı ve sopalı kavganın ardından polis, resimlerden teşhis ettiği kişileri gözaltına alıp, adliyeye sevk etti. Taş ve sopalarla resmi dairelere ve iş yerlerine zarar verdikleri iddia edilen lise 2. sınıf öğrencileri A.K. ve A.İ., sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

İDDİALARI KABUL EDİLMEDİ

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmada, "Terör örgütü adına hareket etmek, kamu malına zarar vermek, taşlı sopalı kavgaya karışmak" suçlarından 7 ile 12 yıl arasında hapis istemiyle tutuklu yargılanan A.K. ve A.İ., haklarındaki iddiaları kabul etmedi. İddia makamı savcı, delillerin tam toplanmadığı için sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Kısa bir ara veren mahkeme heyeti, emniyet tarafından çekilen görüntülerin incelenmesine karar verdi. Heyet, dosyayı bilirkişiye göndererek, lise öğrencisi iki sanığı ilk duruşmada tahliye etti.