Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan ve kış mevsiminde kullanılmayan iki katlı ahşap kafe kundaklandı. Yangınla ilgili olarak başlatılan soruşturmada 6 kişi, kafeyi yaktıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Derince Çenesuyu Parkı içinde bulunan ve yaz aylarında kafe olarak kullanılan iki katlı ahşap binaya gelen şahıslar binayı ateşe verdi. Tamamı ahşap olan bina kısa sürede alevler içerisinde kaldı. Parktan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar ve petrol istasyonu çalışanları hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ile polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan yaklaşık 30 dakikalık müdahalenin sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın nedeniyle ahşap kafe tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yanan kafenin petrol istasyonunun hemen yanında olması herkesin yüreğini ağzına getirirken, itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahalesiyle olası bir facianın önüne geçildi.

Polis ekipleri tarafından başlatılan soruşturmada kafeyi yaktıkları iddia edilen 2’si çocuk 1’i asker toplam 6 kişi gece polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 şahsın kafenin işletmecisiyle aralarındaki husumet nedeniyle eylemi gerçekleştirdikleri öğrenildi. Şahısların içerideki sandalye ve koltukları tutuşturarak yangına sebebiyet verdikleri kaydedildi. Şahıslar alınan ifadelerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edilecek.