Kocaeli Üniversitesi’nde, YÖK’ün kuruluş yıldönümünü protesto etmek isteyen üniversitelilerle özel güvenlik arasında arbede çıktı. Güvenlik görevlilerine saldıran bazı öğrencilerin eylem sonunda güvenlik barikatı önünde selfie yapması dikkat çekti.

Kocaeli Üniversitesi’nde, Yükseköğretim Kurumu’nun kuruluşunun yıldönümünü protesto etmek isteyen öğrenciler ile özel güvenlik ekipleri arasında kısa süreli bir arbede çıktı. Üniversitenin sosyal tesisleri önünde toplanan öğrenci grubu, sloganlar atarak rektörlük binası önüne doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş sonunda rektörlük binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler ile öğrencileri rektörlük binasına yaklaşmasını engellemek isteyen özel güvenlikler arasında kısa süreli bir sürtüşme yaşandı.

Ellerindeki dövizleri ve pankartlarla güvenlik görevlilerine vurarak, görevlilerin oluşturduğu barikatı yıkan eylemci öğrenciler rektörlük binasının önüne doğru ilerlediler. Rektörlük binasına girmek isteyen öğrencileri ise çevik kuvvet polisi ve özel güvenlikçilerden oluşan ikinci bir barikat durdurdu. Önlerindeki polisi aşamayan öğrenciler burada bir basın açıklaması yaparak YÖK’ü ve üniversite yönetimini protesto ettiler.

Grup basın açıklamasının ardından dağılırken, bazı öğrencilerin Kocaeli Üniversitesi Rektörlük binası önünde güvenlik önlemleri alan polis barikatı önünde selfie çekti.