Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlilerince, ilimiz merkezinde uyuşturucu ticaretini önleme ve kullanımını en aza indirme çalışmaları kapsamında; uyuşturucu madde satan sokak satıcılarına yönelik 24.06.2014 günü sabah 06:00’da yapılan eş zamanlı planlı/projeli operasyon sonucunda;
Yaklaşık olarak 3 ay süren çalışmalar sonucunda; Uyuşturucu Madde Ticareti yaptığı tespit edilen (E.Y, M.A. Y ve M.A) isimli şüphelilerden planlı çalışma süresi içerisinde; İki bin beş yüz otuz (2.530) gram esrar maddesi ve Doksan beş (95) Adet uyuşturucu Ecstacy hap yakalanmıştır.

Şüphelilere yönelik 24.06.2014 günü yapılan operasyon sonucunda; şüpheli  (E.Y) isimli şahsın ikametinde yapılan aramada (prenses silah sanayi-Üzümlü) CAL.12-76 TS.870 NBD Magnum ibareli ve plastik kabza kısmında ÇİFSAN ibareli namlusu kesik otomatik pompalı tüfek, 7 adet dolu av tüfeği fişeği, 7.65 mm MKE ibareli 20 adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir.

Şüpheli (M.A. Y) isimli şüphelinin ikametinde CAM KAVANOZ İÇERİSİNDE daralı ağırlığı iki yüz otuz (230) gram kenevir tohumu ile karışık esrar maddesi, 5 adet yeşil reçeteye tabi Neurontın 800 mg hap, bir adet ruhsatsız Belgique marka 7.65 mm çapında tabanca bu tabancaya ait bir adet Şarjör ve 5 adet MKE yapımı 7.65 mm çapında dolu fişek  ve ikamet müştemilatında (44) kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir.

Ayrıca (M.A.Y) isimli şüphelinin çiftlik evinde yapılan aramada ekili vaziyette Yirmi yedi (27) kök kenevir bitkisi ve çiftlik içerisinde yakalamalı ve hacizli bir oto ele geçirilmiştir.

Yakalanan üç şüpheli mevcutlu olarak Adli makamlara sevk edilmiş her üç şüpheli şahıs mahkeme tarafından uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklanarak ilimiz kapalı cezaevine teslim edilmişlerdir.