Mersin’in Tarsus ilçesinde yüzde 98 felçli olan adam ifade vermesi için ambulansla adliyeye getirildi.

Elektrik enerjisinden karşılıksız yararlanmak (kaçak elektrik kullanma) suçundan aranan ve hakkında yakalama kararı olan felçli N. T. (72) hastaneden çıktığı gün ambulansla adliyeye getirildi.

Edinilen bilgiye göre, marangozluk yapan N.T.’ye 3 yıl önce elektrik enerjisinden karşılıksız yararlanmak (kaçak elektrik kullanma) suçundan yaklaşık 6 bin lira para cezası verildi.

2 yıl önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle felç olan 9 çocuk babası N.T. yatalak oldu. Yüzde 98 raporu bulunan N.T., tahakkuk eden para cezasının taahhüt etmesine rağmen ödeyemeyince hakkında yasal işlem başlatıldı.

Hakkında yakalama emri bulunan N.T.’in adresinin sabit olması ve yatağa mahkum olması nedeniyle polisler gözaltı işlemini bir türlü gerçekleştiremedi.

3 gün önce kötüleşerek, nefes darlığı şikayetiyle bir özel hastaneye kaldırılan N.T. burada ameliyat edildi.

Ameliyat sonrası 2 gün serviste tedavi edilen ve taburcu edilmesine karar verilen N.T.’nin yakalama emri bulunması nedeniyle hastaneden 112 Acil Ambulansı ile alınarak polis nezaretinde Tarsus Adliyesine götürüldü.

Tarsus Adliyesi önünde bekleyen ambulansta bulunan felçli N. T. sorulan sorulara hastalığına bağlı olarak konuşamaması nedeniyle cevap veremedi.

Bunun üzerine kendisine refakat eden oğlu R. T. tarafından mahkeme heyetine yüzde 98 felçli raporu ibraz edildi. N.T. ifadesi alınamayınca ibraz edilen rapor da tutanağa eklenerek serbest bırakılmasına karar verildi.

Bu işlemlerin ardından N.T. getirildiği ambulans ile evine götürüldü.