Konya Valisi Muammer Erol, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, elma işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu yaşamını yitiren işçilerin cenazelerinin morga konulduğu Yalvaç Devlet Hastanesi’ne geldi. Vali Erol ve Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, morga girerek yetkililerden bilgi aldı, ardından kazazede yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Gazetecilere açıklama yapan Konya Valisi Muammer Erol, "Maalesef aracın istiab haddini aşan yolcu sayısı nedeniyle frende çıkan bir problem sonrası aracın şarampole devrilmesiyle 17 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Araçta yolcu sayısı şoför dahil 46 kişi. Yaralılarımızdan Isparta ve Konya’da bulunanlardan birkaçının durumu ağır. İnşallah onların tedavisi olumlu sonuç verirse bu kadarıyla atlatmayı umuyoruz. Öncelikle şunu belirtelim 24 kişilik araç, 46 yolcu var. 46 yolcu farklı farklı araçlarla jandarma kontrol ettikten sonra bir araçta toplanıyor. Bu hepimize ibret olsun. Arkadan dolaşıp aşalım geçelim gibi şeyler insanlara ne büyük acılar yaşatıyor. Bu dilerim son olur" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de 17 ailenin acısını ifade etmekte zorlandıklarını belirterek, "İnşallah hastanelerimizde bulunan yaralılarımızdan acı haber gelmez diye dua ediyoruz. Devletimiz tüm imkanlarıyla, vekillerimizle, yetkililerimizle acılı ailelerin yanındayız. Acılarını paylaşmaya çalışıyoruz. Başımız sağolsun" dedi.

Öte yandan otopsi işlemi tamamlanan cenazelerden bazıları ailelerine teslim edilerek memleketlerine gönderildi.