Karaman'da pancar makinesine kolunu kaptıran 49 yaşındaki Cengiz Atçeken'in sol kolu omzundan kopmuş, Atçeken'in kopan kolu ise 3,5 saatlik ameliyatla yerine dikildi. 

Olay 9 gün önce Karaman Merkeze bağlı Ekinözü köyünde tarlada pancar sökümü sırasında meydana gelmişti. Babası ve çevredeki köylüler tarafından zaman kaybedilmeden kopan koluyla hastaneye kaldırılan Cengiz Atçeken, Karaman Devlet Hastanesinden Konya Medicana Hastanesine sevk edilmiş burada da 3,5 saat süren bir operasyon sonrası kopan kolu omuzuna yeniden dikildi. Kolu omuzuna kaynamaya başlayan 3 çocuk babası Cengiz Atçeken'in yoğun bakım servisinden çıkarıldı. Atçeken 1,5 ay sonra hastaneden taburcu olacak. 

Kolunun kopmasına yolaçan kazayı hastane yatağında anlatan Cengiz Atçeken, pancar sökümünü rahat yapmak için tarlayı suladığını, fazla yapılan sulama sonucunda pancar söküm makinesinin dişleri arasına çamur ve ot biriktiğini, kendisinin de makinenin üzerine çıkıp çamur ve otları almak isterken bir anda dengesini kaybedip çalışan makinenin üzerine düştüğünü söyledi. Elbisesinin makineye takıldığını kendisini savurmaya başladığını aktaran Atçeken, hemen babasına makineyi kapatmasını söylediğini aktarıp, "Babam da makinenin üstüne çıkarak makineyi kapattı.O sırada kolum kopmuştu. Yakınlarım hemen ambulansa bilgi verdi ama akrabalarım 112’yi beklemeden özel araçla beni hastaneye yetiştirmek istedi. Yolun yarısında 112 acil servis ekipleri beni ambulansa alarak Karaman Devlet Hastanesi'ne götürdü. Oradan da ambulansla Konya'ya getirdiler." şeklinde başından geçenleri anlattı. Kopan kolu 3,5 saatlik bir operasyonun ardından omuzuna dikilen Adçeken, "Beni ameliyat eden doktora ve ekibine teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

OĞLUNUN KOPAN KOLUNU YANINDAN AYIRMADI

Baba Mustafa Atçeken ise oğlunun seslenmesi üzerine hemen makinenin yanına gidip durdurduğunu aktarıp kazayı şöyle anlattı: "Yanına gittiğimde sol kolu kopmuştu. Hemen bağırdım. Yakında çobanlar vardı, onlardan yardım istedim. Yardıma geldiler. Ambulans gelmeden başka bir araçla hastaneye hareket ettik. Oğlumun kolunu yanıma alarak araca bindim. Yolun yarısında 112 acil servis ekipleri tarafından ambulansa alınarak acil olarak Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Konya Medicana Hastanesi'ne sevk edildi. Hemen ameliyata alındı ve kopan kolu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün tarafından gerçekleştirilen 3,5 saatlik operasyonla yeniden yerine dikildi."

1,5 AY SONRA KOLUNU KULLANACAK

Kolu yerine diken Konya Medicana Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün ise hastanın 9 gün önce omuz seviyesinden kol kopmasıyla kendilerine getirildiğini vurgulayıp şunları söyledi: "Sol kol omuza yakın bir yerden kopmuştu. Hastada aynı zamanda akciğer yaralanması da mevcuttu ama başka bir merkezde göğüs müdahalesi yapılıp göğüs tüpü takılmış olarak bize geldi. Hastayı acil şartlarda hemen ameliyata aldık. 3,5 saat süren bir ameliyatla kolu yerine diktik. Daha sonra göğüs yaralanmasıyla hastamız yoğun bakımında bir süre takip edildi ve durumu iyiye gitti. Kol durumumuzda herhangi bir sıkıntımız yok. Ardı ardına pansumanlarımız devam ediyor. Bugün hastamız göğüs durumundan düzeldiği için yoğun bakımından çıkarıp servise aldık. Şuan itibariyle kendisi de kolu da gayet iyi. Riskli dönemi de atlatmış görünüyor. Kolunda kırık olduğundan dolayı 1,5 ay sonra sargısını çıkaracağız. Korkulacak bir şey yok. Sağlık durumu iyiye gidiyor."

Kaynak;CİHAN