Kağıthane’de bir köpeğe tecavüz edildiği iddialarına ilişkin davada sanığın beraatine karar verildi. Mahkeme, sanığın dava konusu suçu işlediğinin sabit olmadığına hükmederken, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın sanık H.Y.’ye 454 TL idari para cezası verdiği ortaya çıktı.

Gazi Güven isimli şahsın köpeğine, Kağıthane Hamidiye Mahallesi Nar Sokak’ta tecavüz edildiği iddialarına ilişkin açılan davada mahkeme kararını açıkladı. İstanbul 63. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına köpeğin sahibi Gazi Güven ile taraf avukatları hazır bulundu.

“TECAVÜZ GEREKÇESİYLE 454 LİRA CEZA”

Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1’inci Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürlüğü’ne yazılan yazıya cevap verildiğini belirti. Hakim Hacı İbrahim Gözükara, verilen cevabi yazıda sanık H.Y.’nin köpeğe tecavüz ettiği gerekçesiyle 454 TL idari para cezasına çarptırıldığını açıkladı.

‘Nilayım’ isimli köpeğin sahibi Gazi Güven’in avukatı Yasemin Babayiğit, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, “Sanığın eylemleri toplumun ortak edep ve haya duygularını ihlal niteliğindedir. Sanığın cezasız kalması toplum açısından tehlike arz etmektedir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Olay yerinde elde edilen CD’deki görüntülerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünce netleştirildiğini belirten sanık H.Y.’nin avukatı Adem Muratbeyoğlu, “Görüntülerdeki şahısla müvekkilim fiziki olarak çok çok farklılık göstermektedir. Görüntüdeki şahıs müvekkilim değildir. Beraatini istiyorum” dedi.

Sanık hakkında ‘hayasızca hareketlerde bulunma suçundan’ dava açıldığını hatırlatan mahkeme, isnat edilen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmadığını belirterek sanık H.Y’nin beraatine karar verdi.

Mahkeme sanık H.Y. hakkında ‘haksız yere sahipli hayvanı öldürme, işe yaramayacak hale getirme’ suçlarından ise suçun unsurları oluşmadığından beraatine karar verdi.

Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan bir grup, karara tepki gösterdi. CHP Milletvekilleri Melda Onur ve Mahmut Tanal’ın da destek verdiği grup adına açıklama yapan Gazi Güven’in avukatı Yasemin Babayiğit , “Bu görüntüleri tüm Türkiye izledi. Mahkeme tarafından verilen bu karar hangi hukuk gerekçesiyle verildi gerekçeli kararı görmeden hiçbir şey söyleyemiyoruz. Biz görüyoruz. Mahkeme niye görmüyor? Biz suçun unsurlarının oluştuğunu söylüyoruz. Niçin mahkeme aksini söylüyor?” dedi.