Aydın’da, ikamet ettiği evde kocasıyla birlikte ölü bulunan polis memuru Hatice Alper Kavalcı (43),memleketi İzmir’de toprağa verildi.

Annesinin sorunlarını kendine yansıtmadığını dile getiren Hatice Alper Kavalcı’nın ilk eşinden oğlu Furkan Karakaş, ’’İlk önce annemi öldürmüş, 5 dakika sonra kendini öldürmüş. Silahın barut izi, Cevdet Kavalcı’nın sol elinden çıkmış’’ dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yakın koruması olan Hatice Alper Kavalcı’dan haber alamayan yakınları durumu polise bildirdi. İhbar üzerine eve giden polis, dün sabah saatlerinde girdiği evde Hatice Alper Kavalcı ve eşi Cevdet Kavalcı’nın cesetlerini buldu. Yapılan ilk incelemede Hatice Alper Kavalcı’nın ağzından eşinin ise başından giren kurşunla öldüğü belirlendi. Olayda kullanılan tabancanın polis olan Hatice Alper Kavalcı’nın tabancası olduğu tespit edildi. Polis, ilk bulgularda, Cevdet Kavalcı’nın eşini ağzından vurup öldürdükten sonra aynı tabancayla intihar ettiği üzerinde duruyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yakın koruması olan Hatice Alper Kavalcı’ya dün akşam saatlerinde, Aydın Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan törenden sonra naaşı memleketi İzmir’e gönderildi. Polis memuru Hatice Alper Kavalcı’nın cenaze namazı 9 Eylül İlahiyat Fakültesi Camisinde öğle namazını müteakiben kılındı. Cenaze törenine oğlu Furkan Karakaş, arkadaşları ve meslektaşları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Kavalcı’nın cenazesi Buca Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verildi.

’ANNEM BANA SORUNLARINI YANSITMAZDI’

Hatice Alper Kavalcı’nın birinci eşinden olan üniversite öğrencisi oğlu Furkan Karakaş ise,’’Annemin gittiği yer belli, katilinin gittiği yer de belli. Kıskançlık cinayeti olduğu söyleniyor. Annemin yakın arkadaşlarından olaya tanıklık edenler var. Geçmiş kavgalarını bilenler var. Benim duyduğum, silah adamın, katilin sol elindeymiş. Annemi öldürdükten 5 dakika sonra kendini öldürmüş. Adamın elinden barut çıkmış. Detaylı otopsiden sonra her şey ortaya çıkacak. Annem eşiyle ilgili bir şey anlatmıyordu bana. Ben uzakta okuduğum için bana yansıtmıyordu.Ben annemin sorunları olduğunu hissediyordum. Annemin arkadaşlarına dile getirmiştim. Annem mutlu değil diye söylüyordum. Ama annem kendinin mutlu olduğunu söylüyordu. Annemden dolayı ben Cevdet Kavalcı’ya saygı duyuyordum’’ dedi.

’CHP İLÇE ÖRGÜTÜ KADIN CİNAYETİ ZANLISINA SAHİP ÇIKTI İDDİASI’

Hatice Alper Kavalcı’nın arkadaşı Sevim Külekçi de, ’’Arkadaşımız kadın cinayetine kurban gitmiştir. Üzücü bir durum. Hepimiz çok üzgünüz. Ben Didim’de yaşıyorum. Didim’de Cevdet Kavalcı’nın cenazesi kaldırıldı. Didim CHP ilçe örgütü ve Didim, Cevdet Kavalcı’ya çok sahip çıktı. Didim CHP bütün gün cep telefonlarına mesaj atarak cenazeyi duyurdu ve cenazeye çağırdı. Bunu da çok üzücü bir olay olarak görüyorum. Sonuçta bunlar kazara ölmedi, normal bir ölüm değil. Bu bir kadın cinayetidir. Duyarlı olmaya çağırıyorum herkesi’’ dedi.