Adana’nın Kozan ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Belediye Meclis Üyesi, Kozan Belediyesi İmar Limited Şirketi Müdürü ve aynı zamanda serbest muhasebecilik yapan Ahmet Tanrıverdi, mükellefi olduğu işadamı Recai Tanrıkulu’nun şirketi adına mükellefin haberi olmadan Kozan Belediyesi İmar Limited Şirketi’ne faturalar keserek tahsil ettiği ortaya çıktı.

İmar Limited Şirketi Müdürü Ahmet Tanrıverdi’nin mükellefi olduğu özel bir şirkete ait faturadan 20.05.2014 tarih ve Seri A 015907 seri numaralı ve Seri A 0115908 numaralı faturalarda sıhhi tesisat malzemeleri gideri göstererek 4.939 Türk Lirası 48 Kuruş ve yine iki gün sonra aynı fatura dan 23.05.2014 tarihinde de 4.779 Türk Lirası faturasını mükelleften habersiz Kozan Belediyesi İmar Limited Şirketine kestiği ve parayı tahsil ettiği iddia edildi.

Olayı öğrenen işadamı Recai Tanrıkulu’nun, MHP’li meclis üyesi, Kozan Belediyesi İmar Limited Şirketi müdürü ve Serbest Muhasebeci Ahmet Tanrıverdi hakkında habersiz fatura kestiği iddiası ile Kozan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine polis ekiplerinin, Belediye Meclis üyesi Ahmet Tanrıverdi’nin işyerinde ve Kozan Belediyesi İmar Limited şirketine eş zamlanlı baskın yaparak her iki işyerindeki bilgisayar ve evraklara el koyduğu öğrenildi.

Kozan Cumhuriyet Savcılığı’nın olayla ilgili başlattığı hazırlık soruşturması kapsamında Tanrıverdi’nin emniyette ve savcılıkta ifadesinin alındığı öğrenildi.

Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün, olayın sorumlusu Tanrıverdi’nin şirketteki görevinden istifasını istediği, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu’nun da ayrıca parti adına istifasını aldığı, soruşturma süreci bitinceye kadar da Tanrıverdi’nin meclis oturumlarına katılmayacağı bildirildi.