Van’ın Gürpınar ilçesinde evinin önünde oynarken ortadan kaybolan ve 8 gündür her yerde aranan 4 yaşındaki Nehir Aslan’a henüz ulaşılamadı.

İlçeye bağlı Kırkgeçit Mahallesi’nde 29 Ekim günü evinin önünde oynarken ortadan kaybolan ve 7 gündür her yerde aranan 4 yaşındaki Nehir Aslan’a henüz ulaşılamadı. Ekipler, bugün, daha önce aradıkları bölgeleri yeniden detaylı bir şekilde inceledi. 8 gündür mahalle ve çevresinde arama yapan askerler ile AFAD, UMKE ekipleri ve korucular, bugün öğleden sonra İskender Dağları bölgesinde soğuk ve karlı havaya rağmen dere yataklarına bakıp zirvelere çıkarak her kayanın altını didik didik aradı ancak yapılan aramalar yine sonuç vermedi. Arama çalışmalarının 8’inci gününde de Nehir’e ait bir ipucu bulunmazken, aramaların ihtiyaç duyulduğu süre boyunca devam edeceği belirtildi. Bugünkü çalışmalara ise karanlığın çökmesiyle ara veridi.

Öte yandan Valilik tarafından oluşturulan uzman ekip, bugünden itibaren farklı yöntemlerle çalışma yapacak. Özellikle Nehir’in kaçırılma ihtimali üzerinde durulacağı belirtilirken, uzman ekiplerin Nehir’in izine ulaşmak için izleyeceği çalışmalar gizlilik içinde yürütülecek.