Adana’da kumar oynatılan Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi (MİY) binasına baskın yapıldı. 110 kişiye para cezası uygulanırken, 10 partiliye de binaya yaklaşmama cezası verildi.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, MİY Partisi Adana İl Başkanlığı binasında tombala yöntemiyle kumar oynatıldığı ihbarı aldı. Partiye 5. kez baskın yapan polis 110 kişiyi tombala oynarken, 11 kişiyi de tombala oynatırken yakaladı. Kumar oynatan 11 kişi gözaltına alınırken, 110 kişiye 189’ar lira para cezası verildi. Gözaltına alınan şahıslar sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Şahıslardan 10’u savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim, 10 kişiye parti binasına 2 ay yaklaşmama cezası verdi. Ceza alan partililerin binaya yaklaşıp yaklaşmadığını belirlemek için elektronik kelepçe takıldı.

TOPLAM 67 PARTİLİYE BİNAYA YAKLAŞMAMA CEZASI VERİLDİ

Yaklaşık 7 ay önce Güven Partisi’ni kurarak tombala oynatmaya başlayan ve daha sonra da MİY’i kuran kumar düşkünlerine polis 50 ayrı baskın yaptı. Polis, bu iki partinin binada tombala oynatmasını engellemek için operasyon yaparken, partililer tombala oynamaya devam etti. Bu arada başlangıçta sadece para cezası verilen partililere bu sefer, parti binasına yaklaşmama cezası da verilmeye başlandı Bu zamana kadar aralarında il başkanının da bulunduğu 67 partiliye binaya yaklaşmama cezası verildi. Ayrıca bu cezaya çarptırılanlara elektronik kelepçe takılıyor.