Adana’da Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi İl Başkanlığı’nda kumar oynatıldığı gerekçesiyle daha önce parti binasına yaklaşmama cezası alıp elektronik kelepçe takılan 12 kişiyle birlikte toplam 16 kişiye kumar oynatmaktan işlem yapıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Fevzi T. tarafından yaklaşık 1.5 ay önce il başkanlığı açılan Milliyetçi İrade Yükseliş Partisi’nde yine tombala yöntemiyle kumar oynatıldığı ihbarını aldı. Yapılan araştırma sonucunda tombala oynatıldığını belirleyen polis, savcılık kararıyla binaya baskın yaptı.

4’ÜNCÜ BASKINDA AYNI KİŞİLER

Partiye 4’üncü kez baskın yapan polis binaya girdiğinde kumar oynatan toplam 16 kişiyi gözaltına aldı. Kumar oynayan 102 kişiye de Kabahatler Kanunu’na göre 89’ar lira para cezası kesti.

Polis zanlıları Ahlak Büro Amirliği’ne götürdüğünde ise kumar oynatan 16 kişiden 12’sinin daha önce kumar oynatmaktan parti binasına yaklaşmama cezası aldığı ve elektronik kelepçe takıldığını belirledi. Polis zanlıların ifadesini aldıktan sonra adliyeye sevk etti.

"GÜLÜMSEYİN, ÇEKİYORUM"

Bu arada 16 şüpheli adliyeye sevk edilmeden önce sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Burada zanlılar kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına poz vererek "çekin çekin iyi çekin" diyerek gülümsedi.

Bunun yanı sıra adli tıp birimine gelen kumarbazların yakınları da cep telefonu kamerasıyla fotoğrafını çekip "Çekiyorum gülümseyin" diye poz alması dikkat çekti.

Partinin il başkanı Ecevit T. de yapılan ikinci operasyonda kumar oynatmaktan yakalanmış ve o da parti binasına yaklamama cezası almıştı.