Muğla’nın Bodrum ilçesi Gümüşlük Mahallesinden yasadışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy adasına geçmek isteyen Suriye uyruklu kaçakları taşıyan tekneden kurtulan bir göçmenin annesinin ellerinin arasından kaybolduğunu söylediği öğrenildi.

Suriyeli göçmenler Hassam Kwatm (30) ve Abdullatif Zennarri(34) Bodrum Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

ANNESİ ELLERİNDEN KAYBOLDU

Kurtulan 2 Suriye göçmenden 30 yaşındaki Hassam Kwatm’ın annesinin de batan teknede yanında olduğu öğrenilirken, Hassam ifadesinde, “Annemi en son ellerini tutarken gördüm. Daha sonra ellerimin arasından kaydı ve denizde kayboldu” dediği öğrenildi. Annesini kaybetmenin verdiği üzüntüyle ayakta dahi güçlükle duran Suriyeli göçmen ve kurtulan diğer arkadaşı sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

3-4 SAAT YÜZDÜK

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilerek ilk ifadeleri alınan Suriye uyruklu kaçaklar tekne battıktan sonra 3-4 saat yüzdükten sonra karaya çıktıklarını söylediler. Sabah Gümüşlüklü balıkçıların Gümüşlük açıklarında bulunan Çavuş Adası’nda gördükleri kişileri Sahil Güvenliğe bildirmesiyle ortaya çıkan olayda kaybolan 8 kişiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI ZORLUYOR

Sabah saatlerinde kaçak göçmenleri taşıyan teknenin fırtına nedeni ile battığı ve 8 Suriyelinin Çatal ada açıklarında kaybolduğu öğrenildi. Batan tekneden yüzerek kurtulan 2 kişi ise Bodrum Devlet hastanesinde tedavi altına alındı. Balıkçıların ihbarı ile olay yerine gelen 4 sahil güvenlik botu ve 1 Helikopter akşam saatlerine kadar Çatalada açıkları ve çevresinde arama-kurtarma çalışması yaptı. Havanın kararması ve olumsuz hava koşulları nedeni bölgede sadece 101 No’lu sahil güvenlik botu ile arama çalışmaları devam ediyor.