Eskişehir’de bir kuruyemiş dükkanına girerek hırsızlık yapan bir şüpheli, saniye saniye güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Alınan bilgiye göre, Sütlüce Mahallesi Eğitimciler Caddesi’nde Mesut Durmuş’a ait kuruyemiş satan dükkana giren kimliği belirsiz bir şüpheli kasada bulunan 2 bin 50 TL’yi alarak kayıplara karıştı. Hırsızın paraları çalma anı anbean güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kuruyemiş dükkanının yanında bulunan kasaptan çıkan bir esnafın çabası da hırsızın kaçmasının önüne geçemedi. Yaşanan bu olayların tümü güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Dükkanında daha önce de hırsızlık olayının gerçekleştiğini ifade eden Mesut Durmuş, yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Kapının kilidini takarak, karşıda bulunan kahvehaneye lavaboya gittim. Orada beni takip ediyormuş. Daha önce de kasamdan para kaybolduğu için 3’üncü bir kamerayı taktım. Lavaboya gidip gelene kadar kapıda bulunan kilidi çıkarıp içeriye giriyor. Bu sırada kasap arkadaşımız yakalamış. Ancak elinden kaçmış. 2 bin 50 TL param gitti. Bugün sigara alacaktım. Talihsizlik. Bu insanlar bu kadar aç mı kaldı? Zevk olsun diye mi yapıyorlar, bilmiyorum. Bu arkadaşın bir güvenlik şirketinde çalıştığını öğrendik. Ne kadar doğru bilmiyorum.”

Hırsızı görerek yakalamak isteyen komşu esnaf Mesut Salgır ise, hırsızın gitmesine engel olamadığını belirtti. Salgır, “Benim yan dükkanda kasap dükkanım var. Arkadaşımın kahvehaneye gittiğini gördüm. İçeriye bakayım dedim. Arkada eğilmiş paraları alırken gördüm. Dışarıya çıkartıp bekletmeye çalıştım ama kaçtım. Bana ‘Sigara almaya girdim. Ben para almadım’ dedi. Bazı ceplerine baktım. Ama iç ceplerine bakmadım. Dükkanı bırakıp arkasından gidemedim” dedi.