Konya’nın Karapınar ilçesinde, kaçak olduğu iddia edilen su kuyularının kapatılması ertelendi. Erteleme kararı ile çiftçiler sulama dönemi öncesi rahat bir nefes alırken, olayın provoke edilerek kitlesel eyleme dönüştürülmesi önlendi.
İlçeye bağlı Akören mahallesinde 2009 yılında tarımsal sulama amacıyla açılan kuyularla ilgili kaçak olduğu iddiasıyla kuyu sahipleri birbirlerini Devlet Su İşleri’ne (DSİ) şikayet etti. Şikayetler Cumhuriyet Savcılığına da yapıldı. Olayla ilgili DSİ yetkilileri hakkında soruşturma başlatılması üzerine kanun gereği kuyuların kapatılması kararı alındı. İlk belirlemelere göre, 71 kuyunun kapatılması için harekete geçen DSİ yetkileri birbirlerini şikayet eden kuyu sahiplerinin direnişi ile karşılaşınca güvenlik güçlerinden yardım istedi. Yaşanan arbedenin ardından yapılan görüşmeler sonrası kuyuların kapatılması ileri bir tarihe ertelendi. Ekinlerini sulamaya hazırlanan çiftçi erteleme kararı sonrası rahat bir nefes aldı. Kaçak kuyuların şikayet üzerine kapatılması yönünde karar alındığı, bu durumun sadece Karapınar ilçesinde şikayet konu olan kuyuları kapsadığı öğrenildi.
Kapatma kararına karşı gösterilen tepkinin farklı siyasi görüşe sahip örgütlerin istismar etmesinin alınan erteleme kararı ile önüne geçildiğini bildirildi.